Posestvo Lovenjakov dvor

Posestvo se ponaša z impresivno 170-letno tradicijo, ki zajema Gostilno Lovenjak, butični hotel Štrk, Kamp, počitniško hišo, ki je prenovljena prekmurska domačija in manjši živalski vrt. Preden je Blagovna znamka ROTO odkupila posestvo, je bilo le-to zapuščeno.

Hotel Štrk, gostu ponuja bogato izkušnjo s prepoznavno sobo št. 24 v kateri najdemo zgodovinske predmete iz časa grofa Matznauerja in izvorno pohištvo. Pred gostilno raste najstarejša prekmurska trta Gamaj z izvorom v Franciji, ki po 120. letih še vedno rodi ter tako omogoča pozen, ekskluziven, decembrski pridelek.

V gostilni ponujajo poleg klasične kuhinje še izvirne domače jedi in različne sezonsko-tematske kuhinje (dalmatinska, srbska, madžarska ...). V kuhinji uporabljajo sestavine, ki so pridobljene izključno iz domačega okolja, s čimer se zagotavlja visoka kakovost postrežene hrane in izkazuje usmerjenost v trajnostni način delovanja, saj so lokalni predelovalci neposredno v bližini, kar zmanjšuje daljše prevoze, izpust CO2 in posledično onesnaževanje ozračja.
Leta 2015 je bil v Angliji hotel ocenjen kot najboljši izbor med manjšimi, cenovno ugodnimi, luksuznimi hoteli (Luxory Travel Guide) ter prejel oceno 5,7/6 pri Holiday Check agenciji, kjer so glavni vir ocenjevanja bile stranke.
Prekmurje je tako pridobilo nekaj pristnega, domačega a hkrati inovativnega, s čimer nadgrajuje hotelsko ter gostilniško klasično ponudbo in si drzne ponuditi nekaj drugačnega. Kompleks je tako lepa pridobitev za razvoj turizma v Prekmurju in v Sloveniji.

    Učna Točka/Learning Point Nr. 16

Posestvo Lovenjakov dvor

Polana 40, 9000 Murska Sobota

www.lovenjakov-dvor.si