CENTER NOORDUNG – POUČNE VSEBINE ZA VSTOP V SVET NESKONČNOSTI

Center Noordung predstavlja manifestacijo človeških dosežkov v vesolju in širi pomen raziskovanja vesolja ter posredovanja dognanj o vesolju in vesoljskih tehnologijah splošni javnosti. Zanimive in interaktivno zastavljene razstave obiskovalcu podajajo vpogled v raziskovanje vesolja, za dodatno izkustvo pa poskrbijo multimedijske vsebine in vsebine virtualne resničnosti.

Kaj odkriti (ali raziskati) v Centru Noordung?

Temeljna razstava v Centru Noordungu je posvečena Hermanu Potočniku Noordungu, vizionarju in pionirju vesoljskih tehnologij. Deloval je v času in prostoru, ko so bile zamisli o potovanju v vesolje sanje ali fantazija, a Potočnik jih je postavil v realen znanstveni okvir. S svojo knjigo Problem vožnje po vesolju – Raketni motor je pustil velik pečat v zgodovini razvoja vesoljskih poletov, njegov vpliv pa še vedno ostaja daljnosežen in nesporen, kar mu priznavajo ugledni svetovni konstruktorji in znanstveniki, saj navdihuje in osmišlja človekovo hrepenenje po neskončnosti.

V Centru Noordung se seznanite s Potočnikovimi sodobniki in drugimi najpomembnejšimi astronomi ter zgodovino astronomske dejavnosti. Doživite misterioznost vesolja in raziščete delčke poznanega kozmosa, spremljate Zemljo iz vesolja s programom Copernicus ter spoznate slovenska podjetja in njihove dosežke na področju vesoljskih tehnologij. Izstrelite se v obzorje kozmosa ter odkrijte Luno, Mars in tehnologije, ki nam pomagajo pri raziskovanju vesolja.

Vstopite v svet neskončnosti. Mimo zvezd, v osrčje neznanega.

Učna točka (UT) je postavljena v času obeležitve 130. obletnice rojstva Hermana Potočnika Noordunga.

Razvoj človeštva in vesolja imata skupen časovni razpored. Naša edina naloga je kulturno-humanistični prispevek k človeškim prizadevanjem na področju raziskovanja in razumevanja vesolja.

  Learning Point Nr.7

JZ Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga

Na vasi 18, 3205 Vitanje

https://www.center-noordung.si/