Life Learning Academia je že četrto leto zapored pripravila Akademsko gospodarski kongres, na katerem so podelili priznanja na področju znanj, certifikate Učečim se organizacijam ter imenovali nove Ambasadorje znanj.

Letošnje srečanje in imenovanje novih Ambasadorjev zanj, podelitev priznanj Referenca in priznanj Učečih se organizacij je potekalo 31. maja v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. V dopoldanskem delu so pripravili mednarodno konferenco z naslovom »Učinki novih znanj in tehnologij v organizaciji,« kjer so udeleženci z zanimanjem prisluhnili predstavitivam in izkušnjam v organizacijah ter predstavitvi novih Ambasadorjev znanj.

Priznanja so podelili dobrim potencialom iz sedmih različnih držav (Slovenija, Malta, Turčija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Šri Lanka). Ambasadorji znanj vsako leto podelijo priznanja, ki se imenujejo Referenca, prejmejo pa jih tisti, ki izstopajo s svojimi dosežki.

Priznanje jim omogoča večjo prepoznavnost, izboljša karierne možnosti in možnosti pri iskanju zaposlitve. Na poti k prejemu priznanja so jih vzpodbujali in usmerjali mentorji ali koordinatorji.

Dogodek je izrednega pomena za posameznike, organizacije in navsezadnje tudi za Slovenijo, saj postaja stičišče posameznikov s posebnimi dosežki in organizacij iz Slovenije in tujine, veča njihovo prepoznavnost in daje možnosti spoznavanja in sodelovanj.Udeleženci prihajajo iz 17 različnih držav.

Dogodek AEC je poleg promocije znanj in izobraževanj namenjen tudi spodbujanju podjetij k zavedanju, da sta učenje in znanje sestavini, brez katerih v prihodnosti ne bodo mogla uspešno delovati in obstati, saj se znanje zaradi naprednih tehnoloških procesov in hitrih sprememb na trgu stara hitreje kot kdajkoli prej. Zato ga je potrebno nenehoma nadgrajevati, pa tudi deliti, česar se zaveda vse več organizacij, ki so letos že četrto leto zapored prejele certifikat za Učečo se organizacijo-Learning Brand.

Prejelo ga je 20 Učečih se organizacij, ki so uspešno zaključile proces in opravile presojo. Podelila sta jih predsednik Učečih se organizacij Tine Svoljšak in predsednica Life Learning Academia, Marjetka Kastner, mag. posl. ved.

Med prejemniki so bili med drugim tudi: Adria Mobil, Talum, Magneti, DARS, Eles, Steklarna Hrastnik, Trgovska veriga Jagros, Plastika Skaza, Občina Ljutomer in TD Bohinj.

Znanja že četrto leto zapored na rdeči preprogi!