V okviru Life Learning Academie je v sredo, 3. junija 2015, na Brdu pri Kranju potekala prireditev Akademsko – gospodarski kongres 2015, na kateri so mladi že drugo leto zapored stopili na rdečo preprogo, kjer so jim slovenski Ambasadorji znanj v okviru slavnostne podelitve kongresa podelili priznanja za posebne dosežke na področju znanj – Referenca.

Glavni namen projekta Ambasadorji znanj je povezovanje gospodarstva in šolstva (akademske sfere in študentov). Gre za prepoznanvanje dobrih potencialov iz Slovenije in izven, ki jim priznanja podeljujejo Ambasadorji znanj, ki so osebe s specifičnimi znanji in izkušnjami na določenem področju in izpolnjujejo ostale kriterije in etična merila.

Slovenija je letos tako združila že več kot 80 Ambasadorjev znanj, med njimi tudi nekaj članov Kluba slovenskih podjetnikov, ki bodo svoja znanja delili z mladimi. Prava posebnost dogodka je, da je bil letos mednarodno obarvan, saj so naziv Ambasador prejeli tudi posamezniki iz tujine.

Vloga ambasadorjev znanja je izbrati perspektivne mlade kadre in jim s podelitvijo oznake Referenca pomagati pri prepoznavnosti na trgu dela.

plastikaskaza-300x200Ker v podjetju Plastika Skaza konstantno nadgrajujejo znanje, so prejeli certifikat Učeče se organizacije, Ambasadorka znanja Tanja Skaza pa je Referenco podelila Klari Slemenik.

 

 

 

 

lotric-meroslovje-300x199V podjetju LOTRIČ Meroslovje je za delo na različnih zahtevnih projektih iz rok Ambasadorja znanja Marka Lotriča Referenco prejela Ana Faganel.

Za svoja prizadevanja pri vodenju mladih pa so priznanja prejeli tudi njihovi Mentorji.

 

 

 

Vir: http://www.slovenianbusinessclub.si/

Ambasadorji znanj bodo delili znanje po vsem svetu