V sklopu obiska Life Learning Academie v Bruslju smo povabljeni tudi na otvoritev Slovenskega ShowRoom-a.

LLA_Gumb_JoinUs_3

clipboard01_7_b 6. decembra ob 12h00, se bo v Bruslju, v okviru Kluba Ambasadorjev, uradno odprli nov Slovenski Showroom.

Slovenski Showroom:

je VITRINA SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA V BELGIJI

 • je vstopna tocka slovenskega podjetja na belgijski trg
 • je eden prvih osebnih kontaktov slovenskega podjetja z belgijskimi podjetji
 • je “one-stop-shop” za vse informacije, ki jih slovenski podjetnik rabi, da v Belgiji zacne svoj posel, ali da resi sprotna vprasanja, ki nastanejo pri njegovem poslovanju v Belgiji
 • je zbirna tocka od koder se s slovenskim podjetjem odpravim na sestanek z novim identificiranim belgijskim podjetjem v Belgiji

poleg tega je Showroom:

VITRINA, KI ODPIRA GOSPODARSKE PRILOZNOSTI PRI DRUGIH GOSPODARSKIH PARTNERJIH EVROPSKE UNIJE

 • je s svojo stratesko lego v srcu Evropskih institucij glas Slovenije, osvescanje o Sloveniji
 • Je komunikacija Kluba Ambasadorjev o gospodarskih priloznostih in investicijah v Sloveniji

Pod “One-stop-shop” stejemo:

sodelovanje Kluba Ambasadorjev z belgijskimi in slovenskimi institucijami, s katerimi sodelujemo, da slovensko podjetje pride do takojsnje informacije brez, da bi moral iskati na razlicnih naslovih. Slovenskemu podjetju prihranimo cas in denar in delujemo kot njihova podaljsana roka v Belgiji.

Primeri, kjer one-stop-shop delamo v praksi:

 • Podjetnik, ki ima podjetje registrirano v Belgiji in v Sloveniji. Odlociti se mora v katerem podjetju bodo delavci zaposleni, ce nek projekt izvajajo v Belgiji. Kaksna organizacijska struktura bo za podjetnika najcenejsa.
 • Slovensko podjetje bo zacelo izvazati v Belgijo. Ali za svoje izdelke imajo certificate, ki ustrezajo zahtevam belgijskega trga? Ni vedno samoumevno, da smo v Evropski uniji.
 • Slovensko podjetje bo zacelo izvazati v Belgijo. Belgijsko podjetje preverja financno stanje slovenskega podjetja, preden (ce) mu bodo oddali povprasevanje. V sodelovanju s SID banko slovenskim podjetjem omogocimo financiranje njihovega poslovanja.
 • Slovensko podjetje mora, zaradi novega posla v Belgiji, napotiti svoje delavce na delo v Belgijo. Kako in kje bo v Sloveniji in Belgiji uredil dokumente, da bo postopal v skladu s slovensko in belgijsko zakonodajo   http://www.napotenidelavci.si/sl/napotitve-iz-slovenije/dodatne-informacije/
 • Slovenske poslovne kulture ne moremo prezrcaliti na belgijsko poslovno kulturo. Nista identicni. Med njima obstaja kar nekaj kljucnih razlik nacina obnasanja pri poslu. Slovenska podjetja izobrazujemo in jim pomagamo pri interpretaciji belgijske poslovne kulture.
 • S partnerskimi podjetji izvajamo analize bilateralnega gospodarskega sodelovanja. Za slovensko gospodarstvo identificiramo trend novih gospodarskih priloznosti za slovenska podjetja v Belgiji. Napovedujemo priloznosti v prihodnosti. To nam pomaga pri razumevanju v katere sektorje slovenskega gospodarstva “investirati” v prihodnosti.

Lokacija novega showrooma bo odprta od ponedeljka, 14. novembra dalje na elitni lokaciji v srcu evropskih institucij, nasproti glavnega vhoda v Evropski svet, in v neposredni blizini Evropskega Parlamenta.

Naslov: Rue Froissart 95 1040 Etterbeek, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Belgija

Otvoritev Slovenskega Showrooma v Bruslju