lla1

 

V sredo, 8. 6. 2016, je na Brdu pri Kranju že tretje leto zapored potekal, Akademsko ekonomski kongres (AEC). Dopoldanska mednarodna konferenca, pod temo »Učinki povezovanja znaj«, je pritegnila številne goste iz Slovenije in tujine, ki so se predstavili kot govorci.

 

 

Med prepoznavnimi imeni so bili Thomas A Gugler, Klemen Ponikvar – Minist. za zunanje zadeve, Angelo Xuereb – AX holding, Dušana Feindenstein in mnogi drugi.

Svoje izkušnje so predstavili Ambasadorji znanj: Zoran Živković (bivši Minister Republike Srbije), Danica Zorin Mijošek (Afrodita d.d., direktorica), Prof. Ddr. Marija Ovsenik Thomas A. Gugler (WACS Continental, direktor), Ddr. Matjaž Mulej (zaslužni profesor na Univerzi v Mariboru), Mitja Sojer (Mič Styling, lastnik in direktor), Cornelia Volino (Sparrowtech Multimedia Corporation, predsednica), Dragana Jevtić (Kreativno mentorstvo, direktorica) …

Zaključek kongresa je bil zabeležen z večernim dogodkom, na katerem je bil slavnostni govornik minister Zdravko Počivalšek, med eminentimi imeni pa so bili še: Vlado Dimovski, Ernest Petrič, Edward De Bono, Stojan Petrič, H.E.Akkan Suver in mnogi drugi.
Namen dogodka je podelitev  različnih priznanj na področju znanj. Podeljenih je bilo več kot 130 različnih priznanj več kot 100 certifikatov Referenca, Mentor, Mednarodni koordinator znanja in certifikati za Učeče se organizacije.

Prejemniki so sodelovali v celoletnem projektu »Ambasadorji znanj«, pri katerem so s pomočjo mentorjev dosegli izvrstne dosežke, ki so jih predstavili. Tudi letos so bili imenovani novi Ambasadorji znanj tako iz Slovenije, kot iz tujine: Francije, Kanade, Singapurja, Malte, Srbije, Hrvaške, ZDA, Makedonije, Bosne in Hercegovine ter Saudske Arabije. Le-ti bodo svoje znanje in izkušnje delili z mladimi in naslednje leto najboljšim podelili priznanja Referenca.

Life Learning Academia je organizacija, ki svoje znanje in storitve certificiranja ponuja na globalni ravni. Vse več organizacij se zaveda, da sta učenje in znanje sestavini, brez katerih organizacije v prihodnosti ne bodo mogle uspešno delovati in obstati. Dodano vrednost pa ustvarjajo usposobljeni kadri. 21. stoletje zahteva razvoj novih znanj oz. višjo raven usposobljenosti. Vlaganje v razvoj znanj posameznika v vseh življenjskih obdobjih je nujno potrebno za napredek posameznika, gospodarstva in družbe.

V ta namen je direktorica Life Learning Academia, Marjetka Kastner, oblikovala voden proces, ki omogoča, da organizacija postane Učeča se organizacija. Proces/metoda dela se imenuje Learning Brand. Namen uporabe metode dela Learning Brand je, da organizacija izkoristi vsa znanja, ki jih imajo zaposleni in vzpostavi procese, ki izboljšajo delovanje organizacije. Izsledki nam namreč kažejo, da premorejo zaposleni veliko tihih znanj, ki mnogokrat ostanejo neizkoriščena. Ob uporabi metode Learning Brand, ki vsebuje več procesov pa se znanja izkoristijo in nadgradijo, saj organizacija omogoči zaposlenim nove veščine in znanje, ki ga zahteva na znanju temelječa ekonomija.

Dogodek bo ponovno potekal naslednje leto (7. junija 2017), do takrat pa se lahko vse organizacije, k jim sodelovanje pomeni izziv in priložnost za izboljšanje delovanja priključi v proces in postane Učeča se organizacija.

Vir: www.si21.com